Bij de aankoop van een huis doet u de grootste aankoop in uw leven. Logisch dat u wilt weten wat u koopt. Stap voor stap geeft Abelen Makelaars en Taxateurs u alle zekerheid waar u naar op zoek bent. U kunt gebruik maken van de volledige dienstverlening tot deeldiensten. Bij Abelen Makelaars en Taxateurs is dit mogelijk. Het kopen van een huis is een ingewikkeld en emotioneel proces waarbij een goede begeleiding noodzakelijk is, immers een woning wordt niet dagelijks gekocht en wet-/regelgeving en markt veranderen continu.

Een woning bezichtigen

Een woning gevonden en u wilt binnen kijken? Een afspraak om samen met u een woning te bezichtigen is snel gemaakt. Onze makelaars letten op details die u misschien niet ziet, terwijl u rustig de sfeer op u kunt laten inwerken. U krijgt direct een eerste advies over mogelijke gebreken en of er een realistische prijs gevraagd wordt. Verder wordt er gekeken of er beschikbare alternatieven zijn. Op die manier kunt uzelf toetsen of u de juiste keuze heeft gemaakt. Zo wordt steeds meer duidelijk wat u echt belangrijk vindt aan uw toekomstige huis. Naast een goed gevoel over uw toekomstige woning wilt u uiteraard alle addertjes onder het gras in beeld hebben. Daarom toetsen wij de juridische aspecten als bestemming, kadastrale inschrijvingen, bewijs van eigendom en tevens de bouwkundige aspecten. Ook als dit betekent dat er een bouwkundige inspectie zal moeten plaatsvinden of een nader bodemonderzoek. Een goed vooronderzoek voorkomt dat u niet voor nare verrassingen komt te staan.

Onderhandelen en kopen

Samen met u bepalen wij welke onderhandelingsstrategie er gevolgd wordt. Het resultaat: een gefundeerde aankoop. Tijdens de onderhandelingen houden wij u voortdurend op de hoogte. Immers, het is een traject waar we samen instappen.

Gaat de koop door, dan regelen wij de verdere juridische afwikkeling. Wij maken het koopcontract op of controleren het document als de verkopende makelaar dit heeft opgesteld. Ook bij de opleveringsinspectie staan wij u terzijde. Samen met u bekijken we of de woning conform afspraak aan u wordt opgeleverd. En mochten er achteraf problemen zijn dan gaan we dit proberen op te lossen.