Taxaties

U staat voor de keuze: gaat u uw woning (ver)kopen of niet? Of: u vraagt zich af of de woning die u wilt kopen zijn geld waard is. De taxatierapporten van Abelen Makelaars en Taxateurs bieden zowel kopers als verkopers of de door hen ingeschakelde partijen alle duidelijkheid. Als u gaat (ver)kopen weet u wat een realistische vraag- of koopprijs kan zijn en geeft het rapport u gefundeerde argumenten voor de onderhandelingen. Verder kunt u de taxatie uiteraard gebruiken om een hypotheek aan te vragen, om u richting de fiscus te verantwoorden of een boedelverdeling verantwoord te regelen.

Zekerheid

Als NVM makelaar controleren wij de woning op verschillende aspecten: aard van de bouw, onderhoud, voorzieningen en afwerking, inhoud en oppervlakte, indeling en gebruik, rechten en verplichtingen die op de grond rusten. Daarnaast houden wij ook rekening met prijsontwikkelingen in de markt, stand en ligging, bestemmingsplannen, lasten en belastingen. Taxeren is geen exacte wetenschap. Naast scholing speelt ook ervaring, die wij al meer dan 40 jaar in huis hebben, een belangrijke factor bij de waardevaststelling.

Rapportage

Op onze taxaties kunt u bouwen. Onze rapportages zijn helder en worden aan u uitgebracht conform de normeringen die onder meer door de NVM en validatie-instituten (zoals bijv. NWWI en NRVT) zijn vastgesteld. Voor welk doel u de taxatie ook wilt gebruiken. Als eigenaar komt u te weten hoeveel uw woning waard is. Wilt u een hypotheek aanvragen of omzetten? De taxatie laat aan de hypotheekverstrekker zien wat de waarde van de woning is. Of wenst u niet teveel erfbelasting af te dragen of bent het niet eens met uw WOZ beschikking? U kunt vertrouwen op de deskundigheid (al meer dan 40 jaar) van Abelen Makelaars en Taxateurs.

Bel of mail ons!

Abelen Makelaars maakt het mogelijk!